Dar poslušanja tudi takrat, ko v partnerstvu nastopijo težave
Odprite se za besede in energijo vašega partnerja, kot da ste ga srečali prvič in iz njega/nje bodo prišle najlepše stvari, s katerimi lahko skupaj ustvarjata.
Zakaj ljudje neradi naredimo prvi korak k učinkoviti komunikaciji?

Zato ker se BOJIMO. Kako daleč lahko gremo pri izražanju samega sebe, koliko lahko povemo in zaupamo, da tega ne bodo zlorabili proti nam, do katere mere bomo še dobro izpadli, ... in še in še. In potem čakamo, na primeren trenutek, da drugi stopijo en korak bližje k nam, da nas razumejo in podprejo. In če pomislimo, da vsi hodimo okoli drug drugega kot mačka okrog vrele kaše, je včasih resnično težko narediti nekaj veličastnega, nekaj, kar naredi premik v odnosu, pri ustvarjanju projektov, pri obračanju novega lista v življenju.


Vsak dan je lahko tisti dan, ko naredimo stvari drugače kot običajno. Ko prisluhnemo. NAREDIMO VSE, DA V POLNOSTI RAZUMEMO DRUGEGA, tisto, kar nam govori in tisto, kar je in čuti. Pri tem bodimo radovedni, naj pove več, globlje kot običajno. In seveda ne pozabimo na svojo pristnost - VKLJUČIMO LJUDI V STVARI, KI NAVDUŠUJEJO NAS. Na teh drobnih korakih se vse začne, saj se da s komunikacijo rešiti čisto vse, če je le volja zato in če si prizadevamo za pristnost in razumevanje.


In ne pozabite, da kamorkoli in h komurkoli potegne vašo pozornost, tam je nekaj za vas. Prisluhnite in zagotavljam vam, da boste dobili najbolj dragoceno informacijo, ki jo potrebujete ta trenutek.


Uporabite svoj DAR POSLUŠANJA tudi takrat, ko v partnerstvu nastopijo težave. K temu človeku, ki je danes ob vas, vas je nekaj potegnilo. Ne brez razloga. Ste se že vsega naučili od njega? Vam res nima povedati česa novega? Poznate že vse občutke, ki jih začutite ob njem/njej? Odprite se za besede in energijo vašega partnerja, kot da ste ga srečali prvič in iz njega/nje bodo prišle najlepše stvari, s katerimi lahko skupaj ustvarjata.


Mateja