MATEJA PIRMAN

MATEJA PIRMAN je po izobrazbi geografinja, od leta 2008 pa predana predvsem delu na področju komunikacije in mirnega reševanja sporov s pomočjo mediacije. Svoje delo na tem področju je začela kot prostovoljka v eni izmed vodilnih nevladnih mediacijskih organizacij, kjer je pridobila tudi certifikat za šolsko in družinsko mediatorko potrjeno s strani MEDIOS (Združenje mediacijskih organizacij Slovenije), ter pridobila več kot 250 ur teoretičnih, praktičnih in izkustvenih znanj.

V letu 2011 se je udeležila tudi izobraževanj na področju mediacije v podjetjih ter številnih seminarjev s področja komunikacije in obvladovanja konfliktov. Istega leta je kot del organizacijske ekipe pomagala pri organizaciji 1. Mednarodnega kongresa za transformativno mediacijo in se udeležila seminarja s svetovno priznanim mediatorjem Josephom Folgerjem. Prevedla je tudi knjigo Razreševanje osebnih in organizacijskih konfliktov ter pomagala pri pripravi še dveh prevodov knjig s področja mediacije.

Od decembra 2011 vodi samostojno dejavnost MOJMIR MEDIACIJE, Mateja Pirman, s. p., kjer deluje kot mediatorka za družinske spore (družinske, partnerske, ločitvene, po-ločitvene in medgeneracijske spore) ter vodi delavnice za pridobivanje komunikacijskih in mediacijskih veščin. Mediacije izvaja sama ali v sodelovanju z drugimi izkušenimi mediatorji. V zadnjem času se v okviru svoje dejavnosti povezuje tudi z društvi in organizacijami, ki delajo z družinami, otroki in ranljivimi posamezniki, med drugim dela kot zunanja mediatorka pri Belem obroču – društvu za pomoč žrtvam kaznivih dejanj. Je tudi diplomantka Landmark Education, ki ponuja izobraževanja na področju osebnega razvoja in odličnosti.

Njeno vodilo je, da približa mediacijo, njen blagodejen vpliv na odnose v zgodnjih fazah konflikta ter njeno uporabno vrednost v vsakdanjem življenju, čim večjemu številu ljudi.